Beveiligde verbinding met wifinetwerken

Openbare wifinetwerken zijn mogelijk onvoldoende beveiligd als deze bijvoorbeeld een kwetsbaar versleutelingsprotocol gebruiken. Wanneer je verbinding maakt met een wifinetwerk, checkt het Kaspersky-programma dit netwerk. Als het wifinetwerk niet veilig is, wordt je door het programma gevraagd om Kaspersky VPN Secure Connection te installeren of te starten.

Opmerking: Kaspersky VPN Secure Connection is alleen beschikbaar in Kaspersky Plus en Premium.

Kaspersky VPN Secure Connection biedt je de volgende voordelen:

Belangrijk: het gebruik van Kaspersky VPN Secure Connection is mogelijk gereguleerd door de lokale wetgeving. Je mag Kaspersky VPN Secure Connection alleen gebruiken waarvoor het bedoeld is en zonder de lokale wetgeving te overtreden.

Meldingen over onbeveiligde wifinetwerken uitschakelen

Kaspersky VPN Secure Connection installeren

Als je de privacy van je draadloze thuisnetwerk en alle aangesloten apparaten wilt garanderen, kun je een beveiligde VPN-verbinding op je router instellen.

Zet een veilige VPN-verbinding op je router

Als je een waarschuwing van het Kaspersky-programma krijgt met de melding dat de wifiverbinding onbeveiligd is

Deze waarschuwing krijg je als je verbinding hebt gemaakt met een onbeveiligd wifinetwerk waardoor je logins, wachtwoorden, berichten en andere gevoelige informatie onderschept kunnen worden. We raden aan dat je dit netwerk niet gebruikt.